Екологично, безвредно с грижа за децата

Проекта детската градина в Португалия, която е част от план за обновление на градското пространствo, дава възможност да се направи паралел между обществена сграда и индустриалният дизайн, като едновременно с това се работи и експериментира с биоклиматичните концепции в този мултидисциплинарен проект за. Дизайнът на архитект Надър Бонакорсо в този проект е несъмненено благодарение на отношението му към принципите на устойчивата архитектура. Сградата е построена в бял бетон. Южната му страна е покрита с панели Viroc Black с изпъкнали повърхности за управление на слънчевите лъчи, предлагащи уникално място за училищни дейности.

Според архитект Надир Бонакорсо сглобеният материал конструира пространството. „Харесва ми да използвам материали, които показват собствената си природа и панелите Viroc имат точно тази характеристика. Това е материал, който се вписва в моето конструиране на пространство.“

Тази биоклиматична сграда е международна референция за строителство и материали и бе дадена за пример на третото издание на Международната награда за устойчива архитектура „Фаса Бортоло“.

Scroll to top