Детска градина и Основно училище, Милано, ИТАЛИЯ

Представяме ви проект за изграждане  на нов училищен кампус , състоящ се от детска градина и основно училище с Viroc, който е реализиран през 2011 г. Архитектурният проект и общата координация са дело на Consalez Rossi Architetti Associati, а поръчител на проекта е Община Cernusco sul Naviglio в Милано. Проекта е с обща площ от 14,700 кв.м. Целта е сградите и пространствата на кампуса е изграждането на  перфектна среда за деца и ученици , но и да са максимално освободени и отворени за обществото.

Отвореното пространство е проектирано от павирани площи, редуващи се с други големи тревисти площи,  цветни огради и фасади , които  му придават  уникален и неповторим вид. За оградите и фасадите Арх. Consalez Rossi използва Viroc панели, като изочник на екологичен и дизайнерски материал, който кореспондира с идеите и целитена проекта.

С участието  и насоките на MIUR през 2013 г. този проект се превръна в пример за панирането на цялата училищна инфраструктура  в Италия. Несъмнено MIUR ще включи в бъдещата си работа всичко това за наблюдение на екологичното поведение на комплексите, включени в програмата на образованието чрез идентификация между сградите и обучението спрямо екологично съзнание.

Scroll to top